Voordelige Private Lease | Tips door Leaseauto.nl

Zo min mogelijk geld uitgeven aan de nieuwe auto van je dromen is iets wat iedereen wel wil. Private Lease kan hierbij helpen. Hierbij wat tips van Leaseauto.nl.

Tip 1: Compacte auto's zijn goedkoper

Hoe kleiner de auto, hoe goedkoper.

Tip 2: Kies een zuinige auto

Kleine auto's zijn de zuinigste modellen. Omdat de brandstof niet inclusief is bij private lease is diet iets om rekening mee te houden.

Tip 3: Maak een vergelijking met kopen

Meestal is een private lease voordeliger dan een auto nieuw kopen. Het is anders met tweedehands auto's. Je moet hierbij wel geluk hebben met de onderhoudskosten en de inruilwaarde.

Tip 4: Keurmerk Private Lease

Private Lease bij leasemaatschappijen die beschikken over het Keurmerk Private Lease. Hiermee weet je zeker dat je eerlijke voorwaarden krijgt.

Tip 5: Vergelijk voorwaarden

Opzegvoorwaarden, eigen risico, verzekeringen en de compensatie van meer of minder kilometers verschillen per leasemaatschappij.Let hierop.

Tip 6: Meerprijs door schadevrije jaren

Heb je geen of nog niet zoveel schadevrije jaren opgebouwd, dan kan dit betekenen dat er sprake is van een opslag op de leaseprijs. Dit kan de goedkope aanbieding opeens en stuk minder voordelig maken.

Tip 7: Opbouw schadevrije jaren

Bij niet alle leasemaatschappijen bouw je een schadevrije jaren op. Dit kan invloed hebben op de verzekeringspremie die je moet betalen als je na het leasen weer kiest voor een eigen auto.

Tip 8: Aantal Kilometers

Bij een leaseauto hoort een kilometerbundel. Standaard is 10.000 km per jaar of meer. Als je meer rijdt dan moet je bijbetalen. Kies daarom niet voor een te kleine kilometerbundel en vergelijk aanbiedingen op het aantal kilometers dat jij verwacht te gaan rijden.